Amlos milteliai (Emblica Officinalis), iš ekologiškos žaliavos

1,90

Kosmetikoje amla populiari prižiūrint plaukus bei odą. Ji puikiai atgaivina, sustiprina ir sušvelnina plaukus, suteikia jiems blizgesio, apimties, saugo nuo galvos odos infekcijų, slinkimo bei žilimo, skatina plaukų augimą.

1,90

Liko 17

Amla, arba vadinamasis Indijos agrastas, pasaulyje plačiai naudojama tiek išoriškai, tiek į vidų. Amlos vaisių sultyse yra beveik 20 kartų daugiau vitamino C, palyginti su apelsinų sultimis. Šis augalas taip pat yra svarbus mineralų ir amino rūgščių šaltinis, todėl amla yra viena svarbiausių populiaraus ajurvedinio sveikatos stiprinimo preparato “Čiavanprašo” sudedamųjų dalių.

Kosmetikoje amla populiari prižiūrint plaukus bei odą. Ji puikiai atgaivina, sustiprina ir sušvelnina  plaukus, suteikia jiems blizgesio, apimties, saugo nuo galvos odos infekcijų, slinkimo bei žilimo, skatina plaukų augimą, galima naudoti turint pleiskanų. Taip pat amla padeda geriau įsisavinti natūralius plaukų dažus – chna, indigą ir padėti išgauti tamsesnę spalvą.

Dėl didelės vitamino C koncentracijos amlos fitolis yra puiki priemonė bet kokio tipo odai prižiūrėti, nes ją tonizuoja, atgaivina, suteikia švytėjimo. Amla padeda kovoti su laisvaisiais radikalais, todėl mėgiama kosmetikoje, skirtoje kovoti su raukšlėmis.

Amlą galima naudoti kaip švelnų pylingą. Miltelius tiesiog sumaišykite su vandeniu ir švelniai masažuokite veidą. Darant tai bent kartą į savaitę oda atsigaus, raukšlelių pastebimai sumažės.

Ruošiant kaukes plaukams amlą galima maišyti su vandeniu, pašildytu aliejumi. Gauta košele reikia ištepti plaukų šaknis prieš plovimą ir palikti 0,5-2 val. Dėl didesnio efekto plaukai su tokia kauke pridengiami polietileniniu maišeliu ir apvyniojami rankšluosčiu.
Prieš naudojant amlą dažytiems plaukams pirmiausiai rekomenduotina ją išbandyti ant nedidelio ploto, nes gali blukinti dažus.

Amlos aliejinė ištrauka (fitolis). Į stiklinį induką (geriausia tamsaus stiklo) pridėti amlos, ją užpilti augaliniu aliejumi. Gaminant karštuoju būdu užpilama karštu aliejumi, arba užpylus šaltu aliejumi, indukas pašildomas vandens vonelėje. Galima užpilti ir kambario temperatūros aliejumi (gamyba šaltuoju būdu). Geriausia tinka stabilus, ilgai negendantis aliejus toks kaip jojoba, kaprilo trigliceidai. (rinkitės aliejų, tinkantį savo odai). Induką pastatykite į tamsią vietą 2-4 savaitėms, nepamiršdamos jį periodiškai supurtyti. Po to reiktų nupilti aliejų ar perkošti ir jį naudoti norimoms reikmėms. Panaudotus miltukus galėsite panaudoti pylingui.