Guaro (guaro gumos) milteliai, ekologiški

1,60

Jis naudojamas skysčių sutirštinimui, gelių gamybai.

1,60

Liko 10

Augalinės kilmės guaro (liet. kampuotosios pupenės) guma yra polisacharidas, išgaunamas iš guaro krūmo (Cyamopsis tetragonolobus) sėklų.

Guaro guma tinka ruošiant gelį tiek šaltuoju, tiek šiltuoju būdu. Gauto produkto konsistencija primena kisielių.

Jis naudojamas burbulų gamyboje.

Tam, kad iš hidrolato, mineralinio vandens ar kito skysčio pasigamintumėte skystesnio ar tirštesnio gelio konsistencijos masę, jums reikės 1-3 proc. guaro gumos miltelių (skaičiuojant nuo viso produkto kiekio). Gauto produkto konsistencija labiau primena kisielių nei tradicinį gelį.

Reikalingą guaro miltelių kiekį berkite į norimą sutirštinti vandens fazę ir maišykite. Ruošiamą gelį galima lengvai pašildyti tam, kad guaro gumos milteliai tirptų tolygiai ir nesusidarytų gumulėlių.
Jeigu nenaudosite konservantų, gelį reiktų sunaudoti gana greitai, per kelias dienas. Konservavimui naudokite ekokonservantą, kiti konservantai netinka.