Filtruotas (baltas) bičių vaškas lašeliais

2,90

Bičių vaškas kosmetiniuose produktuose minkština, maitina odą ir sukuria apsauginę plėvelę, saugodamas odą nuo kenksmingo aplinkos poveikio ir drėgmės netekimo.

Daugiau 2,90

Neturime

Bičių vaškas kosmetiniuose produktuose minkština, maitina odą ir sukuria apsauginę plėvelę, saugodamas odą nuo kenksmingo aplinkos poveikio ir drėgmės netekimo.

Natūralus baltas bičių vaškas yra išfiltruotas, ir išbalintas, nenaudojant cheminių medžiagų. Jis yra patrauklesnis už natūralų nebalintą vašką tais atvejais, kai nenorime įtakoti produkto spalvos.

Jis yra tinkamas naudoti įvairių kosmetikos priemonių , lūpų balzamų, muilo, losjonų, žvakių gamyboje.

Praktiniai patarimai (kaip gaminti):
Pašildyti atskiruose induose – vandens vonelėje 1)bičių vašką 2) vandens fazę iki maždaug 60 laipsnių (kol išsilydo emulsiklis ir kieti aliejai, juos gerai išmaišyti). Tada plakant sumaišyti fazes. Atvėsus maždaug iki 30-40 l. sulašinti eterinius aliejus, įdėti konservantus (jei nenurodyta jų aprašyme kitaip). Kartkartėm pamaišant atvėsinti iki kambario temperatūros,
1) Vaškas išlydomas indelyje, įstatytame į vandens vonelę
2) tada pridedami aliejai, sviestai, gerai išmaišoma, visi ingerdientai turi būti ištirpę ir suimaišę (apie 65 ° C)
3) tuo pat metu, kai tirpinamas vaškas su aliejais, kitame inde pašildoma skysčio fazė (hidrolatai)
4) fazėms sušilus iki vienodos temperatūros, nuolat plakant skystis po truputį pilamas į aliejus. Toliau šis mišinys plakamas, kol sutirštėja ir atvėsta.
5)atvėsus maždaug iki 30-40 ° C. sulašinti eterinius aliejus, įdėti konservantus (jei nenurodyta jų aprašyme kitaip). Kartkartėm pamaišant atvėsinti iki kambario temperatūros.

Lūpų balzamas gaminamas be skystos fazės, dėl to 3 ir 4 gamybos eigos punktai yra praleidžiami

Standartinė dozė: 2-10%, kremuose – iki 5%, lūpų balzamuose iki 10%.

Monika: Bičių vašką kaip vienintelį emulsiklį siūlyčiau naudoti kremams, į kuriuos įeina ne daugiau kaip 50 proc. skysčių. Labai svarbu pašildyti abi fazes iki pakankamos temperatūros, nes kitaip jos nesusijungs. Šiuo būdu pagaminti kremą nėra labai paprasta, dėl to pirmus kartus bandykite su paprastais, pigiais produktais (vandeniu, maistiniu aliejumi).