Ksantanas (ksantano gumos milteliai)

2,404,50

Ksantano guma yra polisacharidas, sudarytas iš cukraus, gliukozės, manozės ir gliukurono rūgšties. Plačiai naudojamas maisto ir kosmetikos pramonėse.

2,40

Liko 10

4,50

Liko 4

Ksantano guma yra polisacharidas, sudarytas iš cukraus, gliukozės, manozės ir gliukurono rūgšties. Plačiai naudojamas maisto ir kosmetikos pramonėse.
Jis sudaro apsauginę plėvelę ant veido, yra drėkinančio poveikio. Yra mišinių tištiklis, emulsiklis ir stabilizatorius.

Naudojamas losjonuose, kremuose, šampūnuose, kondicionieriuose.
Standartinė dozė: 0,2-0,5%
Praktiniai patarimai:
Pasidarykite įvairios paskirties gelių.Tereikia į skystį (hidrolatą, vandenį, alijošiaus sultis) pridėti ksantano ir turėsite gelį.
Gelio paruošimas: į indą su skysčiu įberkite reikiamą kiekį ksantano. 40 ml skysčio reikia maždaug 0,3 g. Kadangi sunku pasverti tokį kiekį, siūlau naudoti matavimo šaukštelį. Tai būtų apie 0,7 ml (1/3 2 ml matavimo oranžinio šaukštelio).  Jo neturint, galima tiesiog įberti nuo peilio galo. Berkite ksantaną tarsi sijodamos (kaip miltus), kad kruopelės nesuliptų. Įbėrus ksantaną-išmaišyti ir palikti brinkti 1-2 h, retkarčiais pamaišant. Ksantanui išbrinkus, reikia gerai išmaišyti, kad gautųsi vienalytis gelis. Maišymui labai tinka ir elektrinis maišiklis-blenderis. Jei netenkina tirštumas (norisi tirščiau) , procedūra kartojama). Įdėjus ksantano per daug, gausis nebe gelis, o tąsi košė.
Kai turite gelį, jį galite įvairiomis proporcijomis sumaišyti su augaliniais aliejais, ir turėsite puikią drėkinamąją maitinamąją priemonę veidui ar kūnui, paruoštą šaltu būdu, be jokio kaitinimo. Jis puikai geriasi užteptas ant sausos odos, nereikia kaskart purkšti hidrolato, kaip kad tepant gryną aliejų. Galite tokį aliejinį-gelinį mišinį naudoti veido valymui ir kitaip eksperimentuoti, keičiant sudėtines dalis.Toks aliejinis gelis nėra visiškai vienalytis, jame matosi aliejaus mikrolašeliai. Norint turėti vienalytį produktą, reikia dar pridėti papildomo emulsiklio.
Dėmesio: jei gaminate didesnį kiekį ilgesniam nei savaitei laikotarpiui, į skystį prieš beriant ksantaną būtina įdėti konservanto leucidal (vandenyje tirpus).