Bakučiolis – švelni retinolio altrenatyva 1ml

6,90

Liko 9

Pirmą kartą bakuchiolis (bakučiolis) buvo išgautas 1966 metais iš augalo Psoralea Corylifolia ir pagal sanskrito pavadinimą Bakuchi šis ekstraktas buvo pavadintas bakuchioliu. Šis augalas pasižymi stipriomis priešuždegiminėmis ir antibakterinėmis savybėmis, todėl jau seniai buvo naudojamas Rytų medicinoje kaip odos nuraminimo ir gydymo priemonė. Pirmoji visapusiška bakuchiolo sintezė buvo aprašyta 1973 m., bet pirmasis komercinis jo panaudojimas užfiksuotas tik 2007 m.
Pastaruoju metu bakučiolo ekstraktas vadinamas augaliniu retinoliu, nes pasižymi labai panašiomis savybėmis (antioksidantinėmis, priešuždegiminėmis, antibakterinėmis, anti-age).
Pagrindinis bakuchiolo privalumas, lyginant su retinoliu, kad jis veikia daug švelniau, mažiau sausina odą ir geriau toleruojamas. Dažniausiai tinka net ir jautriai odai. Taip pat yra mažiau fototoksiškas, gali būti naudojamas ir ryte ir vakare. Naudojant ryte, patratina naudoti apsaugines priemones nuo saulės.
Savybės:

  • anti- aging poveikis: skatina kolageno gamybą, ląstelių atsinaujinimą;
  • veikia prieš hiperpigmentaciją, lygina odos spalvą;
  • naudingas esant aknei, nes mažina uždegimą, šviesina dėmeles po spuogų. Ypač efektyvus derinant su priemonėmis su salicilo rūgštimi, netinka naudoti su glikolio rūgštimi;
  • ramina odą, mažina jos jautrumą saulei bei saulės pažaidą.

Perkant pridedame 1 ml pastero pipetę (jei jų turime).

Iš parduodamo 1 ml bakučiolio galima pagaminti 200 ml 0,5% koncentracijos produktą arba 100 ml 0,5% koncentracijos produktą.
Bakučiolis yra rusvas aliejinis produktas, tirpus aliejuose, produktų nedažo. Dėl patogesnio dozavimo siūlome gautą 5 ml buteliuką iki kakliuko pripildyti stabiliu aliejumi (kaprilo trigliceridais, skvalanu, dermofeel ar pan.), ir jo dėti į receptūras. Tokiu būdu gausite 20 proc. koncentracijos bakučiolio aliejų, kurio 1 ml bus 0,2 ml bakuchiolio.  Norėdami gauti 1 proc. bakučiolio koncentraciją į 28,5 ml produkto reikėtų įdėti 1,5 ml aliejinio mišinio, 0,5%. koncentracijos – 0,75 ml aliejinio mišinio. Gausite 30 ml kosmetinę priemonę su 0,5% arba 1% bakučioliu.
Bakučiolį galima derinti su kitais aktyviais ingredientais: niacinamidu, vitaminais e ir c, hialurono rūgštimi, keramidais. Gaminiuose nuo spuogų rekomenduojama derinti su salicilo rūgšties produktais, bet nenaudoti kartu su glikolio rūgštimi.
Gaminant ar dedant į priemones, kurių sudėtyje yra vandens,  jų PH turėtų būti <6. Ph galima sumažinti su pieno rūgštimi.
Bakučiolio serumas sausesnei, brandžiai odai:

  • Skvalanas – 40 g
  • Erškėtrožių aliejus – 9 g
  • Vitaminas e – 0,5 g
  • Bakučiolis (0,5-1 proc.)  – 0,25-0,5 ml arba 1,25 arba 2,5 ml aliejinio mišinio (20 proc.)

Aliejus galite keisti į kitus sau tinkančius. Visus produktus išmaišome, supilame į tarą Rekomenduojame naudoti buteliuką su pipete.
Bakučiolio produktų naudojimas:
Bakučiolįo produktą tepame ant švarios ir sausos odos, Tada ant viršaus tepame drėkinamąją priemonę, kad oda neišsausėtų. Jei oda yra labai sausa ir/arba jautri, prieš bakučiolio produktą irgi patepkite drėkinamą priemonę

Sausos odos drėkiklis:

  • hialurono gelis 5 g
  • alavijo gelis – 40 g.
  • skavalanas – 5g
  • keramidai – 0,5 g

Visus produktus išmaišome, supilame į tarą.
Riebesnės odos drėkinimui galima naudoti  tiesiog alavijo gelį.

 

Atsiliepimai

Atsiliepimų dar nėra.

Rašyti atsiliepimą gali tik prisijungę pirkėjai, kurie yra įsigiję šį produktą.