Mikroliposomos brandžiai odai : q10+tetrapeptidai

5,80

Liposomų veikliosios medžiagos lengviau, giliau įsiskverbia į odą, padidėja jų veiksmingumas. Šių liposomų sudėtyje esantys Q10, tetrapeptidai, pantenolis – vertingi brandžios odos kosmetikos komponentai.

5,80

Liko 34

Produkto kodas: 715000 Kategorijos: , ,

Šios partijos mikroliposomos yra tirštos, dėl to fasuojamos į indukus.
Liposomos – mikroskopiniai rutuliukai (0.10-0.25 μm), sudaryti iš giminingų odai medžiagų fosfolipidų, pripildyti aktyvių medžiagų. Liposomas sudaro dviguba fosfolipidinė membrana, kurios viduje ir išorėje yra vandens fazė ir ištirpintos hidrofilinės medžiagos, o dviguboje membranoje-riebalinės medžiagos. Pro odos paviršinį sluoksnį jos patenka į epidermį ir pripildo odos ląsteles būtinų maitinamųjų ir drėkinamųjų medžiagų.

Liposomų poveikis pasireiškia labai greitai – po kelių ar net 1 dienos nuo naudojimo pradžios. Po dviejų ar trijų savaičių kasdienio naudojimo kosmetika su liposomomis turėtų būti vartojama kas dvi ar tris dienas, kad būtų išlaikytas jų poveikis.

Liposomų poveikis:

  • sumažėja transepiderminis vandens praradimas,
  • veikliosios medžiagos lengviau, giliau įsiskverbia į odą, padidėja jų veiksmingumas
  • oda laba gerai jas toleruoja
  • apsaugo nestabilias veiklias medžiagas nuo skilimo
  • liposomų kompleksų naudojimas leidžia sumažinti aktyviųjų medžiagų koncentraciją

Šių liposomų sudėtyje yra tokių aktyvių medžagų:

1) Q10:

  • padeda apsisaugoti ne tik nuo ultravioletinių spindulių poveikio, bet ir nuo šalčio, taršos
  • saugo odos ląsteles nuo laisvųjų radikalų žalingo poveikio
  • saugo nuo elastino ir kolageno irimo
  • saugo nuo priešlaikinio senėjimo
  • gali padidinti odos stangrumą
  • skaistina odą, lygina jos spalvą, suteikia energijos

2) tetrapeptidas skatina kolageno sintezę

3) pantenolis: drėkina ir ramina sudirgimus

INCI: Aqua, Lecithin, D-panthenol, Sorbitol, Trilaureth-4-phosphate, Sodium Carbomer, Ubiquinone, Palmitoyl Tetrapeptide, Phenoxyethanol, Ethylhexylgycerin

  • Šios liposomos tirpsta vandenyje ir produktuose, kuriuose yra vandens. Netinka naudoti aliejuose, sviestuose, be vandens fazės.
  • Nesuderinama su spiritinėmis ir putojančiomis (prausikliai) priemonėmis.
  • Rekomenduojama koncentracija kosmetikos gaminiuose 3 – 7% (atliekant dermatologinius tyrimus nepastebėta neigiamo poveikio odai net naudojant 50% koncentracijos, tačiau dėl veikimo efektyvumo rekomenduojama naudoti iki 7%).
  • Gali būti pridedamos jau į pagamintas kosmetikos priemones.
  • Gamybos metu pridedamos jau į gatavą emulsiją – C fazėje, ne aukštesnėje kaip 40 ° C temperatūroje.